The SamiWay Vinteropplevelser

The Samiway er en familieeid, samisk reiselivsvirksomhet som tilbyr reindriftssamiske opplevelser.

The Samiway drives av familien Gaup i reinbeitedistriktet Artni siida, som har erfaringer og praktiske kunnskaper knyttet til den reindriftssamiske kulturen. Reindriftssamer er bærere av tradisjonelle kunnskaper som muntlig og praktisk gjennom arbeid er overført fra generasjon til generasjon.

Samene er de innfødte i nord, og vår samiske guide vil at du skal få vite kulturen bedre både fortid, nåtid og fremtid, ved å smake på typisk Samisk mat, se og lære om samiske gjenstander, historie og joik (tradisjonell Samisk sang). Hvis du er heldig, vil guiden selv dele noen hemmeligheter hvordan du kan leve i en ekstrem arktisk natur.

Reinkjøring er en viktig del av opplevelsen som den eldste kjente transportformen i nord og sentral del av samisk kultur. Etter reinsdyrkjøring, vil du delta i fôringsøkten av de fine reinsdyrene i leiren, og her vil du ha god tid til å komme deg nær og personlig med våre sjarmerende skapninger.

Bli kjent med vår innfødte livsstil ved å høre historien vår, mate reinsdyr og ake med dem. Du kan også prøve lasso-ferdighetene dine! Etterpå går vi inn i lávvu og spiser et tradisjonelt, samisk måltid.

Dette eventyret inkluderer:

  • Møt og kom tett med våre snille og koselige reinsdyr
  • Mate reinen
  • Hør virkelige historier om vårt ekstraordinære liv med reindrift
  • Avslappende reinsdyrkjøring - 30 minutter
  • Samisk snacks med kaffe/te i varm lávvu (telt)

Hver dag fra 1. desember 2022 - april 2023 ( stengt 24.-25.12.22)

Sted: Vegbrink

Fra kl 13.00-15.00

Pris: 1690 kr per person

Barn under 12 år: 50 % rabatt

Store grupper over 8 personer: 15 % rabatt

Ikke inkl.

  • Transport
  • varme klær

Gaup
Gaup
Gaup
Mate reinen
Gaup
reinflokk
Gaup
Reinoksen