Om Nord-Troms Regionen

Reisafjord Hotell ligger ved den lille havnen i Sørkjosen. Sørkjosen er et sted med ca 800 innbyggere, og strekker seg langs Reisafjorden og E6.  Like i nærheten kan en gå på fjell med 1000 meters høyde. Tidligere var Sørkjosen havn et omlastingspunkt for varer. Dette betyr at det har mistet aktivitet de siste tiårene, nå er det enklere å transportere personer og gods på veiene og lufta.

Sørkjosen i Nordreisa kommune  ligger omtrent fire kilometer sør for Storslett.  Storslett er det administrative sentrum i området. Der vil du i tillegg finne de fleste butikker, bank, skoler og barnehager.
På Storslett strømmer også Reisaelva inn i fjorden. Denne 120 km lange elven har sitt utspring i Reisa nasjonalpark. På sin vei mot havet etterlater den et dypt og spektakulær juv. Den siste halvdelen av elva snirkler seg gjennom den brede og fruktbare Reisadalen.
Disse kontrastene mellom hav og bratte kystfjell og den store og flate Reisaelva gjør regionen vår interessant og variert. Vi har en lang og snørik vinter. To måneder mørketid og nordlys gjør regionen til en særdeles imponerende opplevelse.  Sommeren med midnattssol og den friske fjelluften er en begivenhet som du seint vil glemme.

Turkart på nett: http://www.naturvandring.no/

Tor Ivar Næss
Reisadalen
Fjell landskap
Sørkjosen
Nationalparken Ovii Raisini
Tor Ivar Næss
Røyelkampen