Visit Kronebutikken

På Kronebutikken kommer du å lære mer om regionens historie, tre stammers møte, prøve deg på lokalt håndverk, duodji, sammen med Hilde Lund og få servert en god lunsj. Kronebutikken finner du i Sørkjosen.
Kronebutikken er et av de eldste husene i regionen og her finner du ulike produkter og forretninger som drives av damer fra området.
Du vil lære mer om tre stammers møte, prøve deg på duodji, lokalt håndverk ved bruk av rein eller fiskeskinn, sammen med håndverker Hilde Marie Lund. Avslutningsvis vil du få se et mulitmediashow om regionen og vi vil servere deg en lokal lunsjrett.

Inkluderer: Historiefortelling, lag ditt eget "mesterverk", mulitimediashow, lunsj, kaffe/te

Reisa Skinnprodukter

Hilde Marie Lund, Reisa Skinnprodukter, er duodjiutøver – det vil si samisk brukskunstner. Hun har verksted og utstilling i 2. etasje på Kronebutikken i Sørkjosen. Pels og skinn, kråkesølv tinntråd og perler er noe av det hun arbeider med for å produsere klær, smykker og pyntegjenstander.

Du kan selv få prøve dette – en omvisning hos Hilde inneholder også mulighet for et kort kurs hvor du utfører tradisjonelt samisk håndverk samtidig som du lærer mer om samisk kultur og tradisjonell bruk av naturmaterialer.

Wenche Offerdal
Kronebutikken
Fakkel kos
Handcraft by Hilde Lund
Reisa sirup by Linda