Visit Kronebutikken

På Kronebutikken kommer du å lære mer om regionens historie, tre stammers møte, prøve deg på lokalt håndverk, duodji, sammen med Hilde Lund og få servert en god lunsj. Kronebutikken finner du i Sørkjosen.
Kronebutikken er et av de eldste husene i regionen og her finner du ulike produkter og forretninger som drives av damer fra området.
Du vil lære mer om tre stammers møte, prøve deg på duodji, lokalt håndverk ved bruk av rein eller fiskeskinn, sammen med håndverker Hilde Marie Lund. Avslutningsvis vil du få se et mulitmediashow om regionen og vi vil servere deg en lokal lunsjrett.

Inkluderer: Historiefortelling, lag ditt eget "mesterverk", mulitimediashow, lunsj, kaffe/te

20.04.201814:06 Admin

Reisa Skinnprodukter

Hilde Marie Lund, Reisa Skinnprodukter, er duodjiutøver – det vil si samisk brukskunstner. Hun har verksted og utstilling i 2. etasje på Kronebutikken i Sørkjosen. Pels og skinn, kråkesølv tinntråd og perler er noe av det hun arbeider med for å produsere klær, smykker og pyntegjenstander.

Du kan selv få prøve dette – en omvisning hos Hilde inneholder også mulighet for et kort kurs hvor du utfører tradisjonelt samisk håndverk samtidig som du lærer mer om samisk kultur og tradisjonell bruk av naturmaterialer.

Tid: 11:00-13:00 (Man-Fre)
Oppmøte: Hovedvegen 36, Sørkjosen
Antall deltakere: 2-15
Pris: 750 kr per pers
Inkl: Historiefortelling, lag ditt eget "mesterverk", mulitimediashow, lunsj, kaffe/te

Vanskelighetsgrad: lett
Bygget er tilrettelagt for bevegelseshemmede personer
Lunsj: Vi serverer enten fisk eller kjøtt. Hvis du er vegetarianer eller du har andre mat ønsker, si fra til oss.

Reisa AS

Linda Fjellheim, Reisa as, innbyr til omvisning og smaksprøver på verdens nordligste sirupsfabrikk. Hennes lille bærkokeri, som ligger i Kronebutikken, bruker ville bær som råvare for sirup og geleer.

Det nord-norske klimaet med sin lange vinter og korte men heftige sommer frembringer bær med sterk smak og god sødme, noe som gjør dem vel egnet til videreforedling, og Linda redegjør for dette.

iHana!

Inger Birkelund, Ihana!, formidler lokal kultur og historie. Kombinert med servering fremføres historier, sagn og folkesanger enten i Kronebutikkens lokaler eller under åpen himmel.

Den frodige naturen på Ovi Raishiin, «visitors point» ved inngangen til Reisa Nasjonalpark, er ei stemningsfull ramme rundt et slikt arrangement, der du får vite mer om «Tre stammers møte» som gjennom tiden har betydd så mye for Nord-Troms.

Wenche Offerdal
Kronebutikken
, click to open in lightbox
Fakkel kos
, click to open in lightbox
Handcraft by Hilde Lund
, click to open in lightbox
Reisa sirup by Linda
, click to open in lightbox